Skip to main content

Concertagenda

Een aantal keren per jaar treedt het Bachkoor op.
Veelal in De Vereeniging in Nijmegen en met medewerking van Phion (Het Orkest van Gelderland en Overijssel), het barokorkest Utrecht Company of Music of andere begeleiders. Hieronder vindt u onze concerten die binnenkort plaatsvinden.


Op 4 mei om 21.00 uur voert het Bachkoor met het Symfonieorkest Nijmegen The Path uit, een stuk voor alt, gemengd koor en orkest van de Nederlandse komponist Peter Kooreman. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting 4 en 5 mei,  en vindt plaats in de Vereeniging.
Solist: Rosina Fabius (alt).

Peter Kooreman staat bekend om zijn laatromantische stijl, met een onmiskenbaar 21e-eeuwse invloed. De composities zijn populair door het gebruik van zeer melodische elementen en  het expressieve gebruik van de menselijke stem. Zijn werk is inmiddels in verschillende Europese landen uitgevoerd.

The Path is een vierdelig stuk uit 2016. De tekst is afkomstig van Dag Hammarskjøld, de Zweedse diplomaat die in de jaren vijftig Secretaris-Generaal was van de VN.  De delen zijn :
1. I am being driven forward
2. Have mercy upon us
3. Give us a pure heart, en
4. Is it a new country?


In 2024 geplande concerten

Tijdens de Dodenherdenking op 4 mei 2024 leveren we een bijdrage in De Vereeniging.
Op 29 september 2024 is ons najaarsconcert met het Magnificat van J.S. Bach en de Krönungsmesse van Mozart in de kerk op de Groenestraat in Nijmegen.
Op 13 december 2024 het Weihnachtsoratorium van Bach in de Vereeniging met Barokorkest Utrecht Company of Music.

Op deze website publiceren we regelmatig nieuws over deze concerten en activiteiten van het Bachkoor.