olamm kaftHet is weer passietijd. Als dat vermaledijde virus er niet was geweest waren we nu met z’n allen weer druk bezig met de Matthäus- of Johannes-Passion van onze geliefde Bach. Maar helaas, zijn meesterlijke noten kunnen voorlopig de kast weer in.

Tijd om bij de pakken neer te zitten? Voor mij niet. Ik besloot van de nood een deugd te maken en me op een andere manier dan voorheen te verdiepen in Bachs meesterwerken. Ik las veel, selecteerde anekdotes en besloot de informatie die ik vond te bundelen in een boekje.
Wat kunt u verwachten? Op de achterkant van het boekje formuleerde ik het zo:

Wat hebben een schietgrage fluitiste, de overgrootvader van Friedrich Nietzsche, kijvende diva’s en de beroemdste postbeambte uit de presentatie boek Dirk 2muziekgeschiedenis met elkaar te maken? Met tal van andere onverwachte gasten komen ze samen in dit boekje over de Matthäus- en Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach. Ze maken deel uit van het bonte kleurenpalet dat de muzikale meester-schilder uit Leipzig voor zijn beroemdste religieuze doeken mengde. Vocale solisten laten hun stembanden trillen, er razen volgeladen wagons met koorleden voorbij en alfamannetjes geven acte de présence. Verderop klinken een liefdeshobo, een punaisepiano en begint een knieviool te huilen. Speculatieve theorieën over stemmensymboliek gaan hand in hand met beroemde anekdotes over de Thomascantor. Een vrolijk en informatief kijkje achter de schermen van de Passions-Bühne voor Bachfans, koorleden, instrumentalisten en andere ‘Kenner und Liebhaber’.

Wilt u ipresentatie boek Dirkn deze ‘barre’ tijden tóch nog – op een niet al te zware manier – met Bachs passies in de weer gaan, dan is dit boekje wellicht iets voor u. Het boekje telt 172 pagina’s en is door mij in eigen beheer uitgegeven.
Wilt u het boekje bestellen? Wanneer u € 25,- overmaakt op mijn gironummer NL 24 INGB 0004926606 krijgt u het boekje in de tweede helft van maart franco thuisgestuurd. Vergeet niet uw adres te vermelden.