Matthäus Passion 2020
8 april 2020
19:30
Nijmegen
Concertgebouw De Vereeniging
Google Map
Kaarten

Door de corona maatregelen gaat de Matthäus Passion niet door.

Concertgebouw De Vereeniging overlegt nog met de branchevereniging hoe de gekochte kaarten gecompenseerd gaan worden. Wij informeren u hierover zodra wij hier duidelijkheid over krijgen.


Het traditionele passieconcert van het Bachkoor is in 2020 gewijd aan de Matthäus Passion (BWV 244, 1727)flyer MP 2020

Tijd: 8 april 2020; aanvang  19:30u

18.30 – 19.00 uur: Inleiding (gratis) door Jeroen Swarte – oprichter van de Klankzaak, cursusbedenker en uitvoerder, lezinggever, concertinleider & kinderactiviteitenbegeleider en  muziekdocent aan de HAN – u bent daarvoor van harte uitgenodigd.

Plaats: Concertgebouw De Vereeniging

Algehele leiding: Rob Vermeulen

Met medewerking van:  Het Gelders Orkest

Kaarten:                     € 30,25 – € 40,75.  Bachkoor kaarten zijn uitverkocht, De Vereeniging heeft nog enkele kaarten.

Sopraan: Lauren Armishaw
Alt: Rosina Fabius
Tenor, Evangelist: Andreas Post
Bas, aria’s: Frans Fiselier
Bas, Christus: Hugo Oliveira
Viola de gamba: Cassandra Luckhardt
Clavecimbel: Karel Demoet
Orgel: Dirk Luijmes

In Bachs passionen komen de ontwikkelingen in de theatrale elementen en in de muzikale technieken van de voorafgaande eeuwen samen op een onovertroffen hoog niveau, De Matthäus Passion is te zien als de resultante en tevens de apotheose van een lange traditie. De grote variëteit in tekstuele en muzikale vormen in het werk, de dramatische vormgeving van het verhaal en de pure schoonheid van de muziek hebben geleid tot zijn immense en onverminderde populariteit.